Anti slip strip in houten treden plaatsen – Montage handleiding

Bent u al eens uitgegleden op de trap? Kies dan voor een anti slip strip om uw trap veiliger te maken!
De anti slip strip uit het assortiment van Stair Care is er in vijf mooie kleuren, hip zwart, trendy licht en donker grijs, klassiek bruin en traditioneel wit. Deze strippen zijn 8x9x11mm en zijn geschikt voor massief houten treden van een trap of treden van beton.

Waarom zou u kiezen voor deze strip? Deze anti slip strippen zijn van een hoogwaardige kwaliteit PVC, daardoor zijn ze vormvast en slijtvast. U heeft dus jaren plezier van deze strippen. Omdat de strippen van PVC zijn zijn ze eenvoudig te reinigen ook met chemische middelen, dus u wordt niet belemmerd met de huishoudelijke klussen als het schoonmaken van de trap.

Twijfelt u of u de anti slip trap rubber strip zelf in uw traptreden kunt plaatsen? Lees dan in deze montagehandleiding hoe u deze eenvoudig in uw traptreden kunt verwerken. Deze handleiding is eventueel ook te bekijken in PDF, deze kunt u hier openen: montage-handleiding anti slip strip.

Heeft u het idee deze strippen voor uw trap te gaan gebruiken maar heeft u geen idee welke kleur mooi bij uw bestaande trap of interieur past? Vraag dan eenvoudig via ons contact-formulier een monsterstukje aan. 

Stap 1
Frees een gleuf met een bovenfreesmachine in de trede. Deze gleuf moet 7 a 8mm breed en 10mm diep zijn. Gebruik hiervoor een freesbeitel van 7/8mm diep. We horen vaak van onze klanten dat het moeilijk is om aan een freesbeitel te kopen die de juiste maat heeft. Bij de gewone bouwmarkten zijn deze vaak niet te krijgen. Kijk voor een juist model op de site van Stair Care.

Stap 2
Meet de lengte van de gleuf op en teken deze lengte af op de strip.

Stap 3
Snij de strip op maat met een scherp stanleymes. Gaat dit moeilijk? Leg de strips in warm water, dan zijn ze beter te snijden.

Stap 4
Aan de uiteinden snijdt u de onderkant van de strip aan beiden kanten schuin af, zodat de strip mooi aansluit in de ronde kant van de gleuf.

Stap 5
Leg de strip 2minuten in warm water. Daarna zijn de strips minder stug en makkelijker in de gleuf te drukken.

Stap 6
Druk de strip in de gleuf met uw vingers.
 

Stap 7
Klop met een stukje hout en een hamer de strip stevig in de gleuf.

Stap 8
Het eindresultaat: Uw trap is weer veilig en minder kans op uitglijden.

Heb je vragen over dit product of de verwerking hiervan dan kun je mij of mijn technische collega’s altijd e-mailen en je vraag stellen. Je krijgt binnen 24 uur antwoord van ons. Maar telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook: 071-3320020.

 +Simon van Eijk

Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Op bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)