Antislip strip in rubber

Wilt u een veiligere trap, dan is een antislip strip voor de trap plaatsen de eerste stap naar een veiligere trap. Lees hier waar u rekening mee moet houden.

 

Trapstrips plaatsen in bestaande traptreden maakt de trap een heel stuk veiliger. Jammer genoeg zijn er
heel veel trappen die geen trapstrip hebben.

In de jaren 70 werden de trappen meestal van vurenhout gemaakt. Men ging er dan vanuit dat de trap werd bekleed met een vloerbedekking. Hierdoor was het belopen van de trap een flink stuk veiliger. Tot 2004 heeft men deze trappen in grote aantallen zo gemaakt. Grote wijken zoals Almere en Lelystad staan vol met deze struikel trappen.
Gelukkig worden de trappen tegenwoordig een stuk veiliger gemaakt door de trap wat “luier” te plaatsen. Er zijn 2 extra treden bijgekomen waardoor de trap minder steil staat.

Een trapstrip is een zeer goede antislip voor de trap. Het is een gekartelde strip van circa 1 cm breed die ongeveer 2 mm boven de traptrede uitkomt. De trapstrip is veel sterker dan de traditionele plaktape, zoals de 3M tape.

De traditionele trapstrip heeft kleine flapjes aan de zijkant die ervoor zorgen dat de strip goed klem komt te zitten in de traptrede. De trapstrip is beduidend smaller waardoor men soms 2 strippen toepast met een paar cm tussenruimte.

Een nadeel van deze antislip strips is dat ze in de bestaande traptreden moeten worden gefreesd.
Er moet dus met een machine in iedere trede een groefje worden gemaakt van ongeveer 8 mm breed en 10 mm diep. Dit is een klusje dat door een vakman moet worden gedaan.
U heeft namelijk een kleine bovenfreesmachine nodig om ver in de hoeken links en rechts van de traptrede te komen. Met zo’n klusje is een timmerman al snel een halve dag druk.

Ook de kwaliteit van de trapstrips zijn verschillend. De strips zijn gemaakt van een pvc kunststof. De kwaliteit wordt in grote mate bepaald door de samenstelling van dit kunststof. Er zijn verschillende aanbieders en zeer uiteenlopende prijzen. Over het algemeen kunt u zeggen hoe stugger de strip, des te langer de levensduur is.

Bent u al eens uitgegleden op de trap? Kies dan voor een anti slip strip om uw trap veiliger te maken!
De anti slip strip uit het assortiment van Stair Care is er in vijf mooie kleuren, hip zwart, trendy licht en donker grijs, klassiek bruin en traditioneel wit. Deze strippen zijn 8x9x11mm en zijn geschikt voor massief houten treden van een trap of treden van beton.

Waarom zou u kiezen voor deze strip? Deze anti slip strippen zijn van een hoogwaardige kwaliteit PVC, daardoor zijn ze vormvast en slijtvast. U heeft dus jaren plezier van deze strippen. Omdat de strippen van PVC zijn zijn ze eenvoudig te reinigen ook met chemische middelen, dus u wordt niet belemmerd met de huishoudelijke klussen als het schoonmaken van de trap.

 

antislip traprubber profiel

 

 

Bent u de oude vloerbedekking zat en wilt u een frisse geschilderde trap, zorg dan dat hij veilig genoeg is en voorzie de trap na het schilderen van een trap strip veiligheid profiel. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden.

– Een anti slip trap rubber strip is een rubber trapstrip voorzien van een profilering aan de loopzijde van de strip. De rubber trapstrip ligt ongeveer 2 mm op het treden vlak. Er zijn verschillende bedrijven die u kunnen helpen met het infrezen van een groef in de trede.

3cm vanaf voorkant. 10cm vanaf de kant

Als indicatie kosten moet u rekenen op circa 200,00 euro arbeidsloon voor het frezen van de groeven. Dit alles is afhankelijk van het aantal treden en de traptype. Heeft u een trap met een draai, dan is het frezen tot in de hoek niet mogelijk. Houd u dan als afstand circa 10cm aan tot aan de kanten. De rubber trapstrip wordt op circa  3 cm vanaf de voorkant geplaatst.

Er zijn verschillende leveranciers en ook verschillende kwaliteiten. U kunt de strip kopen per meter of per rol. Vaak is het beter iets meer te kopen zodat u als er een beschadiging optreed u makkelijk kunt uitwisselen. Een rol van 20 meter is dan vaak voldoende voor 1 trap. Moet u nieuwe strips kopen omdat er een beschadiging is, dan is vaak de kleur of de glans weer iets anders.

Met behulp van een kantenfrees wordt een sleuf in de traptrede gefreesd. Na het frezen wordt de antislip trapstrip zonder bevestigingsmiddelen in de sleuf gedrukt. Doordat de trapstrip aan de zijkant geprofileerd is, heeft deze voldoende weerstand en wordt daardoor niet uit de sleuf gelopen. Kijkt u hier voor de  frees/montage instructie

 

– Er zijn ook metalen hoekprofielen  die u monteert op de trapneus [de voorkant van de traptrede], deze profielen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen, geschikt voor binnen toepassingen, een lichtgevende strip, maar ook voor buiten toepassingen of in vochtige ruimtes en omgevingen. De strip is een combinatie van aluminium en kunststof antislip rubber.
– Bent u niet zo handig en heeft u een beperkt budget, dan zijn er ook goede plakbanden die nadat u de trap heeft geschilderd en de verf is goed gedroogd  op de traptreden kunt plakken. Deze strippen zijn niet de beste oplossing maar zeker bij kinderen die vaak op sokken de trap omhoog en omlaag lopen een prima oplossing. Loopt u de trap veel met schoenen dan is deze plakstrip niet geschikt en kunt u beter voor de rubber trap strips kiezen. De strip zal erg smerig worden, gaan verschuiven.

Twijfelt u of u de anti slip trap rubber strip zelf in uw traptreden kunt plaatsen? Lees dan in deze montagehandleiding hoe u deze eenvoudig in uw traptreden kunt verwerken. Deze handleiding is eventueel ook te bekijken in PDF, deze kunt u hier openen: montage-handleiding anti slip strip.Heeft u het idee deze strippen voor uw trap te gaan gebruiken maar heeft u geen idee welke kleur mooi bij uw bestaande trap of interieur past? Vraag dan eenvoudig via ons contactformulier een monsterstukje aan. 

Stap 1
Frees een gleuf met een bovenfreesmachine in de trede. Deze gleuf moet 7 a 8mm breed en 10mm diep zijn. Gebruik hiervoor een freesbeitel van 7/8mm diep. We horen vaak van onze klanten dat het moeilijk is om aan een freesbeitel te kopen die de juiste maat heeft. Bij de gewone bouwmarkten zijn deze vaak niet te krijgen. Kijk voor een juist model op de site van Lamiwood.

Stap 2
Meet de lengte van de gleuf op en teken deze lengte af op de strip.

Stap 3
Snij de strip op maat met een scherp stanleymes. Gaat dit moeilijk? Leg de strips in warm water, dan zijn ze beter te snijden.

Stap 4
Aan de uiteinden snijdt u de onderkant van de strip aan beiden kanten schuin af, zodat de strip mooi aansluit in de ronde kant van de gleuf.

Stap 5
Leg de strip 2minuten in warm water. Daarna zijn de strips minder stug en makkelijker in de gleuf te drukken.

Stap 6
Druk de strip in de gleuf met uw vingers.

Stap 7
Klop met een stukje hout en een hamer de strip stevig in de gleuf.

Stap 8
Het eindresultaat: Uw trap is weer veilig en minder kans op uitglijden.

Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Van bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)