Voor 12:30 aangemeld = volgende werkdag ingemeten

Buiten spiltrap plaatsen? Hier een paar tips!

Een buiten spiltrap plaatsen kan tegenwoordig vrij eenvoudig met de bouwpakketten van Albini Fontanot.

Ben je een beetje handig en geduldig, dan is een buiten spiltrap plaatsen niet super ingewikkeld. Deze Italiaanse fabrikant maak al meer dan 20 jaar prijs gunstige spiltrappen. De spiltrappen zijn helemaal uitgevoerd als een bouwpakket, zitten verpakt in een kist en hebben een uitgebreide DVD met montage instructie.

Je kunt dus zelf de trap plaatsen en bespaart hiermee een hoop geld. Belangrijk is dat je de hoogte goed opmeet van bovenkant beneden vloer tot bovenkant verdiepingsvloer, zodat je de juiste module buiten spiltrap besteld.
De grond waar de trap op komt te staan zal moeten worden voorzien van een betonnen grondplaat/tegel of er moet een betonnen plaat worden gestort. Aan te bevelen is een betonplaat van 100x100cm en circa 15cm dik te storten met hierin een betonnen vlecht mat.

Als deze voorbereiding is gedaan dan kan je de trap hierop plaatsen en van onder naar boven opbouwen volgens de montage video instructie.
Voor buiten toepassing is er speciaal een spiltrap ontwikkeld die is samen gestel uit zink. De trap heeft een afwerking die is ontstaan door een warm zinkbad. Hierdoor zal de spiltrap niet gaan roesten. Alle bouten, moeren en stalen onderdelen zijn van roestvrij staal. De speciale trapleuning is leverbaar in een zwarte en grijze kleur. De spiltrap kan alle weersinvloeden doorstaan. De fabrikant geeft aan minus 20 tot plus 50 graden als buiten temperatuur. Regen, sneeuw en zon het deert de trap niet. Daarom geeft de fabrikant ook 3 jaar garantie op deze buiten spiltrap.

Ook heel mooi van deze buiten spiltrap is dat de treden zijn voorzien van gestanste gaten waardoor de trap een zeer goede antislip geeft. Water blijft hierdoor niet op de treden liggen waardoor de traptreden niet glad worden.

Is je buiten spiltrap vuil geworden? Geen probleem, je spuit hem eenvoudig weer schoon met de hogedrukreiniger. De trap heeft een bordes als laatste trede waardoor hij goed aan te sluiten is aan bijvoorbeeld een boeideel of een balkon. Er zijn ook los bij te leveren hekwerk modules voor aansluitingen naar de muur toe.
De buitentrap is leverbaar in 3 verschillende diameters en is tot 376 cm hoogte op te bouwen.

Het maken van een betonplaat
Bepaal de plaats waar de betonplaat moet komen. Maak een kleine bekisting van hechthouten en zet deze

vast met een paar paaltjes zodat de bekisting niet kan verschuiven. Zet deze bekisting uit op de goede hoogten. Plaats een staal net zodat de plaat later niet kan barsten. Kijk hier naar een uitgebreide uitleg hoe je een funderingsplaat kunt maken.Het plaatsen van de buiten spiltrap
Haal alle onderdelen uit de verpakking en bereid het plaatsen van de spiltrap voor, zodat je alles achter elkaar kan monteren. Van belang is dat je start met de hoogte op te meten en aan de hand van de instructie in het bijgeleverde montage boekje je de hoogte van iedere optrede bepaald.Deze hoogte stel je in door kunststof ringen toe te voegen aan iedere optrede module.
Mocht het zo zijn dat je niet exact uitkomt met de hoogte, start dan met de laagste optrede bij de eerste trede. Zodat alle volgende treden en het bordes exact dezelfde hoogte hebben. Zo voorkom je dat je bovenaan een te lage optrede hebt.Bekijk deze video om te zien hoe je een buiten spiltrap monteert.Heb je vragen over dit onderwerp dan kun je mij of mijn technische collega’s natuurlijk ook even e-mailen en je vraag stellen. Je krijgt altijd binnen 24 uur antwoord van ons. Maar direct telefonisch contact opnemen mag natuurlijk altijd: 0900-7824722.

Meest recente geverifieerde reviews