Traponderdelen

smetplank enkele bocht rubberhout
Toon filters

Anti slip trap rubber strip

Anti slip trap rubber strip

Montage gereedschap

Montage gereedschap

Krakende trap schroef

Krakende trap schroef

Smetplank

Smetplank

Timmerpanelen

Timmerpanelen

Trapleuning

Trapleuning

Benieuwd naar houtsoorten, type leuningen, vorm van de leuning, montage of verven: klik hier

Trapleuning buigbaar kunststof

Trapleuning buigbaar kunststof

Trapleuning eindkrul

Trapleuning eindkrul

Trapleuning gebogen

Trapleuning gebogen

Trapleuning recht

Trapleuning recht

Trapleuning profiel

Trapleuning profiel

Trapleuninghouders

Trapleuninghouders

Voor Wenteltrap

Voor Wenteltrap
Toon filters

Traponderdelen

Een trap bestaat niet alleen uit treden en trapleuningen. Met onze traponderdelen maakt u uw trap op een eenvoudige manier beter, mooier en veiliger. Vaak is het trappenhuis de eerste aanblik bij binnenkomst. Hiermee bepaalt u dan ook sterk de sfeer van het huis. Een warme sfeer wordt versterkt als u het trappenhuis en de hal laat aansluiten bij de inrichting en kleur van de rest van de woning. Lamiwood heeft alles in huis om uw trap te verfraaien, te verbeteren en veiliger te maken.

Trapleuning

U kunt ervoor kiezen om uw trap te verfraaien met een mooie trapleuning. Er zijn vele varianten van leuningen beschikbaar. Hierdoor is er voor ieders interieur een geschikte trapleuning beschikbaar. Zo kunt u kiezen voor een ronde, rechthoekige of sleutelgat leuning. Ook kunt u kiezen uit verschillende materialen zoals verschillende houtsoorten, kunststof en RVS. De houten en RVS trapleuningen worden vaak toegepast in vaste trappen. De kunststof leuningen worden vaak toegepast voor wenteltrappen, ook wel spiltrappen genoemd. Wilt u graag een echte eye-catcher? Dan kunt u uw trapleuning verfraaien met een mooie eindkrul.

Trapleuninghouders

Bij mooie trapleuningen horen goede trapleuninghouders. Er zijn twee verschillende soorten leuningdragers, waarop u moet letten bij uw aankoop. Voor rechthoekige of sleutelgat trapleuningen kiest u voor leuningdragers voor een platte leuning. Voor ronde trapleuningen kiest u leuningdragers voor een ronde leuning. Lamiwood biedt leuninghouders aan in het zwart en RVS. De meeste van onze leuningdragers zijn makkelijk te monteren door middel van een stokschroef!

Smetplank

Smetplanken worden gebruikt wanneer de muur waaraan de trapleuning bevestigd moet worden niet stevig genoeg is voor schroeven en pluggen. Dit zorgt er dus voor dat de trapleuninghouders stevig bevestigd kunnen worden. Ook geven ze de trap een speciale look, doordat de smetplank in een kleur naar keuze te schilderen is. Ten slotte heeft het toepassen van een smetplank ook als voordeel dat de muur achter de trapleuning niet vuil wordt (niet smet). Lamiwood heeft een assortiment beukenhouten smetplanken van verschillende vormen en maten.

Trapleuningprofiel

Trapleuningprofielen zijn kunststof profielen die over de trapleuning worden geplaatst. Deze worden al heel lang gebruikt bij als bij scholen, bedrijven, ziekenhuizen maar ook bij wenteltrappen. Bij veel trappen verschuift het trapleuningprofiel bij het ouder worden naar beneden. Helaas is het profiel in dit geval niet meer te repareren en dient deze vervangen te worden. Lamiwood biedt trapleuningprofielen aan in de kleuren antraciet grijs en zwart.

Onderdelen voor de wenteltrap

In de loop der jaren kunnen de onderdelen van uw wenteltrap verouderd raken. Zo gaan onderdelen kapot of bent u misschien gewoon op zoek naar een nieuwe look voor uw wenteltrap. Lamiwood heeft een groot assortiment aan traponderdelen voor de spiltrap, waaronder leuningen en spijltjes. Hiermee lost u al uw problemen op en geeft u uw oude trap een nieuwe look!

Timmerpanelen

Timmerpanelen zijn houten panelen die te gebruiken zijn bij diverse timmerklussen voor het interieur. Onze timmerpanelen zijn gemaakt van beukenhout en rubberwood van A/B kwaliteit. U kunt de panelen gebruiken voor het maken van onderdelen voor uw trap, maar u kunt er ook hele andere dingen van maken zoals tafelbladen en andere meubels. 

Krakende trap schroeven

Houten treden kunnen in de loop van de tijd gaan kraken. Dit kan verholpen worden door het indraaien van krakende trap schroeven. De krakende trap schroef zorgt er voor dat de speling die zit tussen de traptrede en het stootbord goed opgevangen wordt. Lamiwood verkoopt zowel krakende trap schroeven sets als losse schroeven om uw trap weer helemaal kraakvrij te maken!

Antislip strips

Sommige trappen zijn van erg glad omdat het oppervlak van de treden weinig grip heeft. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties! Hier kunt u gemakkelijk wat aan doen door het plaatsen van antislipstrips. U kunt ervoor kiezen om de strips in of op de traptrede te plaatsen. De antislip strips in de treden zijn duurzamer, maar de strips op de treden laten geen blijvende sporen achter. Zo kunt u zelf kiezen wat de beste keuze is voor uw trap. Beide strips zijn verkrijgbaar op een rol van 15 meter, wat over het algemeen voldoende is voor 1 trap.

Advies op maat

Heeft u vragen over onze traponderdelen of hoe u deze het beste kunt toepassen? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij staan voor u klaar om antwoord te geven op al uw vragen!