Trapleuning

Trapleuning
Toon filters

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Toon filters

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond

Een goede trapleuning zorgt voor uw veiligheid en geeft comfort bij het lopen. Het is belangrijk om de juiste trapleuning bij een trap te kiezen. Wij helpen u daar graag bij.

De vorm van uw trap

Allereerst kijken we naar de vorm van de trap. De trapboom is het (houten) deel dat aan de muur zit gemonteerd en waaraan de traptreden zijn bevestigd. Deze loopt recht bij een rechte trap. In het geval van een trap met een draai (bovenkwart en/of onderkwart) zijn deze gebogen. Door de juiste vorm trapleuning te nemen, krijgt u een trapleuning die over de gehele lengte dezelfde hoogte heeft.

De verschillende modellen leuning

En dan de leuning zelf. In Nederland en België is een ronde leuning van ongeveer 40 mm doorsnede de meest voorkomende vorm. Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo wordt bij een jaren 30 stijl vaak gekozen voor een sleutelgat leuning. Deze is aan bovenzijde rond, heeft vervolgens een smalle inkeping en tenslotte een rechte onderzijde.

Een vergelijkbaar profiel heeft de traditionele omega leuning, ook wel ‘het champignon profiel’ genoemd. Het verschil is dat deze aan de onderzijde een losse vullat heeft. Daarmee is het ook geschikt om als afwerking van een balustrade of hek te gebruiken. Zo heeft u één en dezelfde look voor zowel de leuning als uw hekwerk.

Tenslotte hebben wij ook nog een recht profiel in ons assortiment. Dat is een rechthoekig profiel van 60 x 40 mm, met ronde kanten voor een goede grip. Met dit profiel geeft u de trap een hele strakke en moderne look. Het is dus maar net wat bij uw woning, smaak en interieur past.

Dennen, grenen, beuken of eiken houtsoort?

Onze trapleuningen zijn in verschillende houtsoorten te verkrijgen. Het verschil is de nerf/structuur van het hout en de hardheid. Harder hout, zoals eiken, gaat eenvoudig 40 jaar mee.

Daarbij is het belangrijk om te bedenken of u de trapleuning dekkend wilt gaan schilderen, of juist liever van blanke lak of olie wilt voorzien. Voor een dekkende lak worden veelal trapleuningen van dennen-, grenen- en beukenhout gekozen. Eiken en beuken zijn juist erg mooi om te lakken of oliën.

Indien u een goedkopere leuning wenst die u gaat verven kunt u voor dennen of grenen kiezen. Ziet u graag de structuur terug en/of zoekt u een leuning die een leven meegaat, kies dan voor beuken of eiken.

Kunststof

Ook hebben wij buigbare kunststof trapleuningen, welke in elkaar te schroeven zijn om langere lengten te maken. Deze zijn erg geschikt voor wenteltrappen.

Daarnaast leveren we trapleuning profiel. Deze kan eenvoudig over een bestaande metalen reling met t-profiel worden geplaatst. De maat zoals wij die aanhouden is de binnenmaat.

Overige

Tenslotte kiest u de leuningdragers. Hiermee maakt u de trapleuning helemaal compleet en af.

Zoekt u ook een balustrade? Wij leveren ook houten balustrades.

Mogelijk interessante subcategorieën:
Gebogen trapleuning Jaren 30 gebogen
Trapleuning gebogen Trapleuning met profiel zoals jaren 30 leuning
Rond gebogen Klassiek
Rechte profiel leuningen Rechthoekig recht
Buigbare trapleuning Rechte trapleuning
Trapleuning buigbaar Trapleuning recht
Kunststof Rond recht
Sleutelgat