Gebogen

Gebogen

OMSCHRIJVING:
Deze gebogen leuning is van eikenhout en heeft één bocht. De trapleuning is gezaagd uit één plank en daarna rond gefreesd. Eikenhout is prima blank af te lakken of te oliën.

TECHNISCHE INFO: 
– Eikenhout kan worden behandeld met blanke lak of een olie.
– De uiteindes van de trapleuning zijn recht afgezaagd, u kunt eventueel gebruik maken van een ronde einddop. Kijk bij het tabblad ‘meer informatie’ voor een montage-handleiding hierover.
– Trapleuning met een enkele bocht. Twijfelt u over welke maat leuning u nodig heeft? Dan kunt u het beste een tekening van uw trap maken en ons deze toesturen. Dan kunnen we u adviseren over de juiste maat. Kijk bij ‘Montagetips’ hoe u zo’n tekening maakt.

AFMETINGEN:
– 1650 x 40mm.

LEVERTIJD:
Indien niet voorradig levertijd circa 10 werkdagen.

HANDLEIDING
Download de handleiding hier

De juiste kromming van uw trapleuning gratis en vrijblijvend berekend!

Trapleuning vormen gebogen in hout

De trappen in België en Nederland lijken heel veel op elkaar. Bij deze model trappen wordt meestal een gebogen trapleuning toegepast. De vorm van de trapleuning is  er een met 1 bocht of 2 bochten, ook wel een s vormige trapleuning genoemd. Hiervoor wordt traditioneel de ronde stok leuning toegepast.

Welke vorm trapleuning heb ik nodig?

De gebogen vorm van de trapleuning moet, voor een goede en veilige beloopbaarheid van de trap, overal dezelfde hoogte hebben.

Welke vorm u nodig heeft kunt u eenvoudig controleren door naar de zijkant/muurkant van uw trap te kijken. De plank waar de traptreden in zitten, heeft een bepaalde vorm (trapboom). Dit is de vorm die de trapleuning moet hebben.

Wilt u weten welke kromming en lengte trapleuning het beste past bij uw trap?

Als u zeker wilt weten dat de trapleuning kromming en de lengte goed is, laat dan door ons geheel gratis en vrijblijvend een tekening maken van uw trapleuning. In 4 simpele stappen meet u de traptreden op, deze maten geeft u met het digitale formulier aan ons door en u krijgt binnen 24 uur antwoord.

Past het model trapleuning wel bij mijn trap?

Is uw huis na 1980 gebouwd dan is de vorm meestal goed. Heeft u een ouder huis van voor 1980 dan kan het zijn dat de trappenmaker de trap volledig handmatig maakte. Hierbij kunnen de krommingen in de trapleuningen verschillen. Het is dan noodzaak om een tekening te maken van de vorm.

Gebogen ronde trapleuning in grenen hout koopt u online bij Stair Care gebogen vierkant categorie staircare klein gebogen jaren30 categorie staircare klein
Rond gebogen Rechthoekig  gebogen Jaren 30 gebogen
Sleutelgat trapleuning in gebogen vorm Gebogen ronde RVS trapleuningen
Sleutelgat gebogen RVS gebogen