Trapleuninghouders

Trapleuninghouders
Toon filters

Toont alle 5 resultaten

Toon filters

Toont alle 5 resultaten

 

Trapleuninghouders

trapleuningdrager voorbeelden

Voor iedere trapleuning is er wel een bijpassende trapleuninghouder. Van klassiek tot traditioneel of een moderne varianten van RVS. Afgewerkt in een poedercoating zwart of witte kleur.

Trapleuning houders voor alle soorten trapleuningen

De trapleuninghouder kunt u op verschillende manieren monteren. Er zijn schroefbare trapleuning houders voor als de muur niet zo sterk is, er zijn modellen met de montage van een stokschroef, toe te passen bij een betonnen of gemetselde muur.

Heeft u een zwakke muur of een gipsplaten muur dan is het eerst plaatsen van een smetplank aan te bevelen. Hierop monteert u super vast de trapleuning houders. Let bij de trapleuning goed op of u steunen voor een platte of een ronde trapleuning nodig heeft.

Nog te herschrijven:

Trapleuning houders in een klassieke uitvoering. Heeft u een klassieke inrichting in huis, dan zijn de klassieke leuning houders van messing goed toe te passen. De houders worden traditioneel met 2 of 3 schroeven aan de muur bevestigd. De goede steunen hebben een muur afstand van 7,5cm gemeten tot hart van de trapleuning.Als u de trapleuning houders zelf gaat monteren dan is het handig om eerst de 2 buitenste leuning houders aan de muur te monteren. Vervolgens monteert u de tussen liggende houders aan de muur. Met een tiewrap bandje zet u tijdelijk de drager vast aan de leuning en vervolgens monteert u de steun vast aan de muur.

Trapleuningdragers Klassiek model:

 • Perfecte kwaliteit voor jarenlang plezier.
 • Eenvoudige montage met een stokschroef.
 • Past perfect bij de klassieke trapleuning.

 

Trapleuninghouders in een moderne uitvoering zijn strak qua model en in wit en zwart leverbaar. Deze leuningdragers zijn uitgevoerd in staal en behandeld met een poedercoating. Achter het afdek kapje zit een muurplaat met 4 schroefgaten. Deze drager is daardoor geschikt voor de meeste muren.
Gaat u de trapleuning zelf monteren? Hou dan als maatvoering aan 15cm vanaf de buitenkant en in de tussenruimte circa 80cm tussen elke beugel.
Het monteren van een trapleuning wordt een stuk makkelijker als u eerst de buiten steunen aan de muur monteert, onder de goede hoek. Dan monteert u de trapleuning aan de leuningdragers. Vervolgens monteert u tussen deze 2 dragers de andere dragers, eerst aan de muur en dan aan de leuning. Op deze manier wordt de trapleuning spanningsvrij gemonteerd.

Trapleuninghouders in zwart en wit:

 • Zwart / Wit is de trend van dit moment!
 • Voor zowel een platte als ronde leuning.
 • Makkelijke montage d.m.v. drie schroeven.

Extra informatie:
– Montage video
Montage handleiding

 

Trapleuninghouders in een traditionele vorm passen eigenlijk wel in ieder interieur. Er zijn modellen die met schroeven aan de muur gemonteert kunnen worden. Maar ook modellen die met 1 schroef wordt gemonteert.
Vroeger werd de stalen leuningdragers in de muur mee gemetseld en zwart geschilderd. Tegenwoordig kunnen de dragers niet meer worden meegemetseld. De muren zijn van beton of van gipsplaat.
Heeft u een gipsplaten muur, dan is het beter om eerst een smetplank aan de muur te monteren met schroeven en lijm en dan hierop de leuningdrager vast te zetten. Ook gibo gasbeton muurtjes zijn niet zo geschikt voor een keilbout. Het risico is dat de steen barst door het uitzetten van de plug, waardoor de leuningdrager niet goed vast te schroeven is.

Trapleuningsteuntjes traditioneel model:

 • Prachtige kwaliteit voor jarenlang plezier.
 • Eenvoudige montage met drie schroeven.
 • Voor een ronde of platte trapleuning geschikt.

 

Leuningdragers in een moderne uitvoering zijn meestal gemaakt van roest vast staal afgekort al RVS, dit materiaal is onderhoudsvrij en supersterk. Het materiaal wordt meestal mat geschuurd, maar is ook in glans uitvoering te koop.
Trapleuninghouders in een moderne uitvoering zijn er in twee montage mogelijkheden. Schroefbaar met 2 of 3 schroeven en pluggen, of met 1 stokschroef die onzichtbaar is weggewerkt in de leuningdrager.
Het monteren van deze stokschroef is niet zo makkelijk en is alleen geschikt voor harde massieve muren. Heeft u een gipsplaten wandje of een giboblokken muurtje van gasbeton, gebruik dan deze beugels niet. Gasbeton zal scheuren en een gipsplaatje is te zwak hiervoor. U kunt dan beter een schroefbare leuningdrager toepassen.

Trapleuningdrager modern:

 • Prachtig RVS of mooi gepoedercoat.
 • Voor iedere trapleuning een geschikt model.
 • Diverse montage mogelijkheden.
Extra informatie:
Montage video
Montage handleiding