De trap van de toekomst hoe zou deze er uit zien?

De trap van de toekomst, hoe zou deze er uit kunnen zien? Je ziet de laatste jaren de mooiste modellen trappen voorbij komen. Deze zijn echter vaak speciaal ontworpen voor de duurdere huizen, maar hoe zou nu de trap in de toekomst er uit gaan zien in de gemiddelde standaard woningbouw woningen?
Onze huidige traditionele woningbouwtrap
De huidige woningbouwtrap is niet veel veranderd de laatste 60 jaar.
De woningbouw trap is de laatste jaren wel een stuk beter geworden qua veiligheid. Zo is de trap, door 2 treden extra in de trap te ontwerpen een luiere trap geworden waardoor de treden wat groter zijn geworden en je voet meer steun heeft bij het belopen van de trap. Qua vormgeving is er niet veel veranderd. De trap wordt vaak nog als een sta in de weg gezien en geplaatst in de voorkamer of hal waar men zo min mogelijk ruimte voor wil reserveren.

 

Een mooi voorbeeld van een traditionele woningbouwtrap is een trap met 2 kwarten. Een open model waarbij je door de trap heen kunt kijken, wat een mooi ruimtelijk inzicht geeft. De trap heeft nog steeds smal uitlopende treden, waardoor hij alleen goed aan de muurkant/buitenkant te belopen is. Haal je een muurtje weg dan wordt dat voor de constructie van de trap vaak niet beter. Ook kan je geen trapleuning meer plaatsen omdat het muurtje ontbreekt. Al met al nog steeds geen goede situatie. De trap heeft ook geen uitstraling en het model is eigenlijk niet meer van deze tijd. Alles in de inrichting van je huis is de laatste 30 jaar enorm veranderd in vorm en kwaliteit, waarom eigenlijk niet bij de standaard woningbouw trap?
Ik ben eens wat gaan zoeken op het internet en heb wat navraag gedaan bij producenten van trappen en daar zitten leuke ideeën bij.
De Wall Stair ontworpen en op de markt gebracht in 2014 door Albini Fontanot.
Een trap die door een slimme verbinding methode aan de muur kan worden gemonteerd en zo een prachtige ruimtelijke vormgeving geeft.
De treden zijn 8,5cm dik en uitgevoerd in massief beukenhout afgewerkt met een witte of een grijskleurige olie, donker beuken gebeitst of blank gelakt.
Voor de veiligheid levert Albini Fontanot een gepoedercoate witte balustrade of een rvs balustrade erbij als een meer optie. Van belang is bij deze trap dat de muur waar de constructie aan wordt gemonteerd een dragende muur is zodat de belasting op de trede mogelijk is. Zou dit de trap van de toekomst worden?
The Folio Stair Case, deze trap is ontwikkeld door het Italiaanse architecten 
bureau Disguincio & Co.
De Folio Stair is volledig gemaakt van fiberglas versterkt met kevlar en bestaande uit standaard losse elementen die op een eenvoudige manier in elkaar te schuiven zijn.
Het materiaal is dun, veert en is behoorlijk flexibel, maar krijgt zijn stijfheid als de complete trap in elkaar wordt gezet aldus de ontwerper Mirk Daneluzzo.
Er moet nog een prototype worden gemaakt en men zoekt naar een samenwerking met een fabriek die de trap wil produceren. Men zoek ook naar een betere samenstelling van het materiaal dat sterk, flexibel en betaalbaar is.
Of wat dacht je van De Vertebrae Staircase?
Deze trap is geïnspireerd door de vorm van de wervel van een walvis vertaald in losse componenten, van de architect Andrew McConnell. Ieder deel bestaat uit een trede een baluster en een stukje leuning.
De elementen passen in elkaar en vormen zo de trapopbouw. Er zijn in totaal 12 verschillende elementen waarmee je bijna iedere trapvorm kan samenstellen. De in elkaar grijpende wervels zorgen ervoor dat de trap vrijdragend is. Een prachtig design met de vloeiende overlopende lijnen.
Andrew McConnel heeft een uitgebreide informatie geplaatst op zijn website hier is te lezen hoe hij tot deze vormgeving is gekomen.
Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Van bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)