Een nieuwe woningbouw trap kopen? Maak de goede keuze!

Bent u op zoek naar een nieuwe woningbouw trap?
Het is niet zo eenvoudig om tot een goede keuze te komen. Daarom zal ik hier uitleggen wat voor soort trappen er zijn en waar u rekening mee moet houden, zodat u uw keuze beter kunt afstemmen.

Een nieuwe trap in een oud huis

Schuine treden om ruimte te besparen  

Als je een oud huis hebt dat je aan het opknappen bent, dan staat de oude trap vaak in het voor halletje. De trap is meestal zo klein mogelijk gehouden (omdat de vroegere huisjes vaak ook erg klein waren),  het belopen van de trap ging hierdoor vaak moeilijk. De trappenmaker maakte de trap met de hand en maakte handmatig een uitslag van de vloeroppervlakte en maakte de treden zo dat er een minimale vloeroppervlakte nodig was om de trap te plaatsen. Soms waren dit ware kunststukjes met scheluw schuin gezaagde treden en een extra brede spil.
Als je besluit om ook de trap te vervangen moet je je realiseren dat, als het kan, je meer vloer oppervlakte moet nemen voor de trap. Hierdoor kunnen de treden groter worden en is het belopen van de trap veel beter.

Laat je hierover adviseren bij de ervaren trappenmaker. Op onze site vind je een overzichtje van trappenmakers. Zij komen vrijblijvend bij je langs, bekijken de situatie en meten de trap volledig in zodat de trap op maat gemaakt wordt, speciaal voor jou situatie. Pas dan heb je de best beloopbare trap waarbij alle treden even hoog zitten en de diepte van de treden optimaal zijn uitgemeten.

Een nieuwe trap in een nieuw huis

Bamboe trap

Als je een nieuw huis laat bouwen en casco op laat leveren of waarbij je de vrije keuze hebt om je trap uit te kiezen,  kun je zelf bepalen wat voor trap je geplaatst wilt hebben. Hou er rekening mee dat de trap bij het bouwen van een nieuw huis moet voldoen aan het bouwbesluit.
De trap moet veilig zijn en moet voldoen aan allerlei voorwaarden. Zoals de goede maat van de optrede en aantrede, de grote van de traptrede en een balustrade aan de buitenkant van de trap, die voor de veiligheid dient en moet voldoen aan een bepaalde sterkte en een veilige maatvoering moet hebben. Aan de muurzijde dient een degelijke leuning te worden gemonteerd die een goede grip heeft.

Dan is het ook van belang dat je een keuze maakt van de stijl van de trap. Deze moet natuurlijk passen bij de stijl van het huis en de inrichting die je voor ogen hebt. Er zijn heel veel mogelijkheden voor een trap. Er zijn staal constructie bedrijven die complete stalen trappen maken met een moderne styling. Of een combinatie maken met hout en roest vrij staal, vrijdragende trappen met glazen traptreden voorzien van traplicht. Of een trap volledig gemaakt van bamboe hout wat heel erg hard is en wordt gemaakt van de bamboe stengel wat weer een ecologische waarde heeft. Wil je de inrichting klassiek houden dan kan er een trap worden gemaakt in de klassieke stijl. Eigenlijk is alles wel mogelijk. En er zijn in Nederland voldoende trappenmakers te vinden die jouw trap kan ontwerpen en maken. Wil je inspiratie opdoen, kijk dan bijvoorbeeld op Pinterest. Hier zijn vele voorbeelden te vinden die je op weg kunnen helpen bij de juiste keuze.

Een trap naar de zolder opbouw voor een extra kamer

Bouwpakket trap molenaar Karina

Ga je de woning groter maken en de zolder inrichten als kinderkamer of studeerkamer dan is het vaak niet mogelijk om een standaard trap  te plaatsen. Standaard is meestal een eenvoudige vlizo trap geplaatst voor als je naar de zolder wilt. Dit is een trap die niet zo veilig is voor regelmatig gebruik. Vaak staat de trap heel stijl en zijn de treden zo smal dat je alleen achterwaarts er af kan lopen. Wil je hier een betere en een veilige trap plaatsen dan moet er meestal wel wat verbouwd gaan worden. Het trapgat zal groter gemaakt moeten worden en vaak moet er ook nog wat slaapkamer wandjes verplaatst worden om voldoende vloer oppervlakte te creëren voor je nieuwe trap. Ook staat heel vaak de cv installatie in de weg en moet deze ook worden verplaatst. Al met al is dit een ingrijpende verbouwing maar heel vaak wel de moeite waard en een waarde vermeerdering voor je huis.

Als je budget beperkt is dan is er ook nog een tussen vorm denkbaar en kun je kiezen voor een molenaarstrap

Trede vorm bij molenaars trap

trap, deze zijn er in verschillende uitvoeringen. De trap kan steiler worden gezet door de vorm van de trede. Hierdoor is de trap beter beloopbaar en veiliger door de vorm van deze treden en kan vaak het bestaande trapgat worden gebruikt.

Een trap die je buiten plaatst voor naar het terras
Wil je het dak gaan gebruiken als dakterras en heb je hiervoor een trap nodig dan is het van belang dat de

buiten trap Atlantis

trap geschikt is voor buiten toepassing. Je kunt hem laten maken door een staal constructie bedrijf die de trap op maat voor je maakt en het staal behandeld met een zink laag waardoor het niet gaat roesten.

Hierin zijn er verschillende kwaliteiten dus het is van belang je goed te laten informeren hierover. Van belang is ook dat je voor de fundering zorgt zodat de trap niet wegzakt in de ondergrond. Afhankelijk van het gewicht en de ondergrond kan je hier een zware beton tegel toepassen of een beton plaat storten met behulp van een staal net en beton mortel.
Heb je een beperkt budget dan zijn er ook verschillende modellen leverbaar als bouwpakket. Deze zijn qua gewicht lichter en in verschillende uitvoeringen leverbaar. Je hebt de spiltrap die als het ware als een wokkel om de paal draait. Deze trappen zijn makkelijk te plaatsen en nemen niet veel ruimte in beslag. Heb je voldoende ruimte dan kun je ook kiezen voor een steek bordes trap in een aluminium uitvoering. De trap is leverbaar als een bouwpakket en bruikbaar voor vele toepassingen.

 

Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Van bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)