Voor 12:30 besteld = morgen in huis

Spiltrap Klan diamtr:120cm hgt:253 306cm zwart licht

Een nieuwe woningbouw trap kopen? Maak de goede keuze!

Bent u op zoek naar een nieuwe woningbouw trap?
Het is niet zo eenvoudig om tot een goede keuze te komen. Daarom zal ik hier uitleggen wat voor soort trappen er zijn en waar u rekening mee moet houden, zodat u uw keuze beter kunt afstemmen.

Een nieuwe trap in een oud huis

Als je een oud huis hebt dat je aan het opknappen bent, dan staat de oude trap vaak in het voor halletje. De trap is meestal zo klein mogelijk gehouden (omdat de vroegere huisjes vaak ook erg klein waren),  het belopen van de trap ging hierdoor vaak moeilijk. De trappenmaker maakte de trap met de hand en maakte handmatig een uitslag van de vloeroppervlakte en maakte de treden zo dat er een minimale vloeroppervlakte nodig was om de trap te plaatsen. Soms waren dit ware kunststukjes met scheluw schuin gezaagde treden en een extra brede spil.
Als je besluit om ook de trap te vervangen moet je je realiseren dat, als het kan, je meer vloer oppervlakte moet nemen voor de trap. Hierdoor kunnen de treden groter worden en is het belopen van de trap veel beter.

Laat je hierover adviseren bij de ervaren trappenmaker. Op onze site vind je een overzichtje van trappenmakers. Zij komen vrijblijvend bij je langs, bekijken de situatie en meten de trap volledig in zodat de trap op maat gemaakt wordt, speciaal voor jou situatie. Pas dan heb je de best beloopbare trap waarbij alle treden even hoog zitten en de diepte van de treden optimaal zijn uitgemeten.

Een nieuwe trap in een nieuw huis

Als je een nieuw huis laat bouwen en casco op laat leveren of waarbij je de vrije keuze hebt om je trap uit te kiezen,  kun je zelf bepalen wat voor trap je geplaatst wilt hebben. Hou er rekening mee dat de trap bij het bouwen van een nieuw huis moet voldoen aan het bouwbesluit.De trap moet veilig zijn en moet voldoen aan allerlei voorwaarden. Zoals de goede maat van de optrede en aantrede, de grote van de traptrede en een balustrade aan de buitenkant van de trap, die voor de veiligheid dient en moet voldoen aan een bepaalde sterkte en een veilige maatvoering moet hebben. Aan de muurzijde dient een degelijke trapleuning te worden gemonteerd die een goede grip heeft.Dan is het ook van belang dat je een keuze maakt van de stijl van de trap. Deze moet natuurlijk passen bij de stijl van het huis en de inrichting die je voor ogen hebt. Er zijn heel veel mogelijkheden voor een trap. Er zijn staal constructie bedrijven die complete stalen trappen maken met een moderne styling. Of een combinatie maken met hout en roest vrij staal, vrijdragende trappen met glazen traptreden voorzien van traplicht. Of een trap volledig gemaakt van bamboe hout wat heel erg hard is en wordt gemaakt van de bamboe stengel wat weer een ecologische waarde heeft. Wil je de inrichting klassiek houden dan kan er een trap worden gemaakt in de klassieke stijl. Eigenlijk is alles wel mogelijk. En er zijn in Nederland voldoende trappenmakers te vinden die jouw trap kan ontwerpen en maken. Wil je inspiratie opdoen, kijk dan bijvoorbeeld op Pinterest. Hier zijn vele voorbeelden te vinden die je op weg kunnen helpen bij de juiste keuze.

Een trap naar de zolder opbouw voor een extra kamer

Ga je de woning groter maken en de zolder inrichten als kinderkamer of studeerkamer dan is het vaak niet mogelijk om een standaard trap  te plaatsen. Standaard is meestal een eenvoudige vlizo trap geplaatst voor als je naar de zolder wilt. Dit is een trap die niet zo veilig is voor regelmatig gebruik. Vaak staat de trap heel stijl en zijn de treden zo smal dat je alleen achterwaarts er af kan lopen. Wil je hier een betere en een veilige trap plaatsen dan moet er meestal wel wat verbouwd gaan worden. Het trapgat zal groter gemaakt moeten worden en vaak moet er ook nog wat slaapkamer wandjes verplaatst worden om voldoende vloer oppervlakte te creëren voor je nieuwe trap. Ook staat heel vaak de cv installatie in de weg en moet deze ook worden verplaatst. Al met al is dit een ingrijpende verbouwing maar heel vaak wel de moeite waard en een waarde vermeerdering voor je huis.Als je budget beperkt is dan is er ook nog een tussen vorm denkbaar en kun je kiezen voor een molenaarstraptrap, deze zijn er in verschillende uitvoeringen. De trap kan steiler worden gezet door de vorm van de trede. Hierdoor is de trap beter beloopbaar en veiliger door de vorm van deze treden en kan vaak het bestaande trapgat worden gebruikt.

Een trap die je buiten plaatst voor naar het terras

Wil je het dak gaan gebruiken als dakterras en heb je hiervoor een trap nodig dan is het van belang dat detrap geschikt is voor buiten toepassing. Je kunt hem laten maken door een staal constructie bedrijf die de trap op maat voor je maakt en het staal behandeld met een zink laag waardoor het niet gaat roesten.Hierin zijn er verschillende kwaliteiten dus het is van belang je goed te laten informeren hierover. Van belang is ook dat je voor de fundering zorgt zodat de trap niet wegzakt in de ondergrond. Afhankelijk van het gewicht en de ondergrond kan je hier een zware beton tegel toepassen of een beton plaat storten met behulp van een staal net en beton mortel.

Heb je een beperkt budget dan zijn er ook verschillende modellen leverbaar als bouwpakket. Deze zijn qua gewicht lichter en in verschillende uitvoeringen leverbaar. Je hebt de spiltrap die als het ware als een wokkel om de paal draait. Deze trappen zijn makkelijk te plaatsen en nemen niet veel ruimte in beslag. Heb je voldoende ruimte dan kun je ook kiezen voor een steek bordes trap in een aluminium uitvoering. De trap is leverbaar als een bouwpakket en bruikbaar voor vele toepassingen.Nog te verwerkenAls u kiest voor een woningbouwtrap zijn er veel mogelijkheden. Standaard wordt hiervoor een vurenhouten trap gemaakt. Deze kunt u schilderen in de kleur die u wenst. U kunt de trap ook bekleden met vloerbedekking, iets wat veel wordt gedaan. Tegenwoordig kunt u ook de trap laten uitvoeren in een mooiere en hardere houtsoort zoals beukenhout of eikenhout. Deze trappen worden dan met een blanke olie of lak behandeld. In de traptrede wordt een antislip rubber strip voor de veiligheid aangebracht. Een groot voordeel want de trap slijt veel minder en heeft veel minder onderhoud.Als u kiest voor deze optie, dan moet u rekenen dat het wel een verbouwing wordt. Vaak moet het trapgat worden aangepast. Is de vloer van hout dan valt het vaak wel mee om deze aanpassing te doen. Is de vloer echter van beton dan wordt het snel een ander verhaal. Dit is namelijk iets wat door een professioneel bedrijf moet worden gedaan.Er zijn trappenmakers die al deze werkzaamheden voor u uit handen nemen. Echter voor het verplaatsen van wanden en deurkozijnen, leidingen van CV of badkamer dient u een aannemer in handen te nemen. Vraagt u bij een aantal aannemers aan om tot de goede prijsvorming te komen.

Het trapgat moet altijd groter worden gemaakt en soms ook worden verplaatst. Meestal staat achter of naast het trapgat ook de mechanische ventilatie en de CV installatie. Deze dienen dan ook te worden verplaatst. De trappenmaker komt bij u inmeten en zal hierbij exact aangeven waar het trapgat moet komen, daarna kunt u ook goed beoordelen welke wanden moeten worden ingekort, of moet worden verplaats. Heeft uw huis een betonnen vloer dan moet een gespecialiseerd bedrijf het trapgat groter zagen. Ook hierbij geldt dat de trappenmaker op de vloer exact kan aangeven waar de opening moet komen en welke vorm het moet hebben.Een zoldertrap bestaat meestal uit een trap met 2 draaien, deze trap neemt namelijk de minste vloer ruimte in. Maar natuurlijk moet dat door de trappenmaker ter plaatse worden beoordeeld.

De waardering van www.lamiwood.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 8.6/10 gebaseerd op 1355 reviews.