Het vervangen van de Vlizo trap

Heeft u in uw huis een bestaande vlizotrap (u weet wel zo’n trap die je in kan klappen en naar boven kunt duwen) en wilt u de zolder meer gaan gebruiken, bijvoorbeeld als een extra kinderkamer, dan zijn er verschillende oplossingen om de onveilige vlizotrap te vervangen. De vlizotrap is niet geschikt om vaak te gebruiken en wordt daarom voornamelijk gebruikt om incidenteel naar de zolder te gaan om archief op te bergen of de kerst versiering naar beneden te halen. Als u de zolder meer wilt gaan gebruiken voor een hobbykamer, studeerkamer of een extra kinderkamer dan is de vlizotrap hiervoor niet geschikt.

Er zijn een aantal mogelijkheden om de vlizotrap te vervangen voor een veiligere en betere situatie. 
Vaste woningbouw trap 
Spiltrap als bouwpakket 
Molenaarstrap als bouwpakket
 
De vaste woningbouwtrap is u allemaal wel bekend, dit is een type trap die meestal wordt uitgevoerd in wit vurenhout en dekkend geschilderd kan worden of worden bekleed met vloerbedekking. Voordeel van deze trap is dat hij zeer goed beloopbaar is en een goede veiligheid bied voor het naar boven en naar beneden lopen. De optreden en aantreden zijn zo op elkaar afgesteld dat de trap plezierig loopt. Verreweg is dit de beste oplossing, zowel voor de veiligheid, maar zeker ook voor de waarde van uw eigen woning. Echter is dit ook gelijk de duurste oplossing. Dit wordt veroorzaakt door de grote bouwkundige aanpassingen die moeten worden doorgevoerd, zoals het verplaatsen van muurtjes op de eerste verdieping, het flink groter maken van het trapgat, of zelfs het verplaatsen van het trapgat. Er komt dus naast het maken van een nieuwe trap ook nog een aanzienlijk deel van de investering voor het bouwkundig timmer en verbouw werk. Lees verder….
 
 
Spiltrap als bouwpakket is een prima oplossing voor een beperkt budget. Er zijn diverse standaard modellen te koop die als een bouwpakket worden geleverd en die met behulp van een DVD en montage-handleiding als je een beetje handig bent goed door de doe-het-zelver te monteren zijn. Meestal dient het trapgat groter en vierkant te worden gemaakt. De minimale maat hiervoor is 125cm in het vierkant. In sommige gevallen moet er ook een muurtje worden verplaatst. De traptreden draaien om een spil waardoor het belopen wat minder makkelijk gaat dan bij een op maat gemaakte trap. De optrede wordt bepaald door het plaatsen van vul ringen bij ieder trede, dit om goed uit te komen boven bij de vloeraansluiting. Lees verder…..
Wilt u weten of de trap goed past in uw situatie deze handige trap configurator rekent dat zo voor u uit.
Ruimtebesparende draaitrap als bouwpakket is een oplossing die de laatste jaren steeds meer wordt toegepast. De modellen worden steeds beter qua kwaliteit en zijn betaalbaar. Voor circa €1000,- heb je al een molenaarstrap waarbij je meestal het trapgat maar beperkt hoeft aan te passen. De molenaarstrap heeft een speciaal gevormde trede waardoor u uw voet goed kunt plaatsen zowel naar boven en naar beneden. Het is wel even wennen met het maken van de eerste stap. Maar verder is het de meest voordelige oplossing, waarbij de bouwkundige aanpassingen minimaal zijn. Lees verder….

 

Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Van bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)