✔ Gratis verzending vanaf €50,= voor de meeste producten

✔ Expert Online Begeleiding – Geen afspraak nodig

✔ 071-3320020 / Contact

Wenteltrappen Slimc1

De ultieme spiltrap gids

Spiltrappen in moderne vormgeving en trendy kleuren!

Spiltrappen zijn super handige ruimtebesparende trappen waardoor je veel woonruimte overhoud.

Model clip

De betaalbare modellen spiltrappen waren tot voor kort wat ouderwets van vorm en uitstraling.

In Italie is de fabriek Albini Fontanot constant bezig met ontwikkelen van nieuwe vormgevingen en toepassingen met trendy kleuren. Ben je op zoek naar een trap die echt apart is maar ook nog eens scherp in prijs is, kijk dan eens op de site van albini fontanot.

Deze fabriek maakt al zeer lang spiltrappen in een bouwpakket vorm, gemakkelijk door iedere aannemer te monteren, of als je zelf een handige doe het zelver bent dan zijn de spiltrappen goed te monteren. Bij iedere trap wordt er een uitgebreide dvd bij geleverd waar stap voor stap word gedemonstreerd hoe je de trap moet monteren.

Tegenwoordig wordt in een modern interieur veel wit en grijs toegepast, dit in combinatie met

complementaire kleuren.
Een prachtig resultaat is deze volledig witte spiltrap die aan alle eisen voldoet van een veilige trap.Ook de details van de spiltrap, de kunststof ringen en beugels alles is in de witte en grijze kleur geleverd.

Dit maakt deze spiltrap zeer gewild in het moderne interieur. De spiltrap is leverbaar in 3 verschillende diameters en kan ook worden toegepast bij een vierkant trap gat of een vide aansluiting. De spijltjes van de spiltrap loopt door de trede waardoor de verdrijving van de treden vast staan. Hierdoor heb je een groot trede oppervlak waar je voet goed op te plaatsen is. De tussenafstand van de trapspijltjes is 10cm en hierdoor ook kindvriendelijk.

Bouwpakket buiten spiltrap in antraciet en wit leverbaar

Bouwpakket spiltrappen nu ook in wit en donker grijs leverbaar en geschikt voor buiten toepassing.

De nieuwe bouwpakket spiltrappen van Albini Fontanot zijn nu ook in het

spiltrap eureka verschillende kleuren

wit en donker antraciet grijs leverbaar, en wat nog mooier is, ze zijn ook geschikt voor een buiten toepassing!

Wij verkopen inmiddels alweer meer dan 10 jaar deze prachtige Italiaanse trappen. De trappen zijn eenvoudig te monteren met behulp van een uitgebreide montage dvd die deze fabriek bij iedere trap levert.

Het mooie van deze nieuw buiten spiltrappen is dat ze volledig in kleur zijn, dus inclusief de  trapleuningen op de buitenkant. Als extra is er ook een balustrade in lengte modules van 120 cm leverbaar. Wilt u de trap dus plaatsen tegen een vide of een veranda balkon, dan kunt u de traphekken mooi door laten lopen.

De stalen spiltrap onderdelen zijn voorzien van een dikke poedercoating laag en de bouten en moeren zijn van hoogwaardig roestvrij staal gemaakt waardoor de trap nu ook zeer geschikt is voor een buiten toepassing.

De spiltrappen worden in een grote kist bij de klant afgeleverd. De onderdelen zitten allemaal apart verpakt en zijn genummerd. Hierdoor is de montage een stuk eenvoudiger geworden.

kist verpakking spiltrap

De trappen zijn met behulp van vulringen eenvoudig samen te stellen op de goede hoogte. De maximale hoogte is 376 cm. Wilt u hoger, dan is het verstandig met een tussen bordes te werken. De spiltrap is zowel links- als rechtsdraaiend te gebruiken.

Wilt u weten of in uw situatie deze spiltrap toepasbaar is, kijk dan op de trappen configurator. Hier vult u een aantal gegevens in en vervolgens krijgt u direct in beeld of de trap geschikt is voor uw situatie.

Iedere spil trap heeft een eind bordes die voor een grote aansluiting zorgt op de verdiepingsvloer. Hier zit ook standaard een module trapbordes bij om aan één zijde de spiltrap af te schermen.

De meeste spil trappen van Albini Fontanot voldoen jammer genoeg niet aan het Nederlandse bouwbesluit, ondanks dat ze er veel aan doen om de trappen zo veilig mogelijk te maken met sterke en grote traptreden en spijltjes in de balustrade met een vereiste tussenruimte van 10 cm. In Nederland is men namelijk erg streng hierin, dit in tegenstelling tot veel andere landen. 

Houd hier wel rekening mee en vraag dit eerst na in uw gemeente. Heel vaak is het voor renovatie of uitbouw/opbouw niet nodig om aan deze strenge regels te voldoen.

Moderne spiltrap 2017 met industriële uitstraling  

Dat Albini Fontanot mooie trappen ontwerp en maakt was wel bekend inmiddels, echter met het model SLIM overtreffen ze het wel helemaal.
De trap is volledig uitgevoerd in dun plaatstaal waardoor de onderdelen heel slank lijken maar toch super sterk. Bij de huidige trend van 2017 is dit een perfect voorbeeld van Industriële vormgeving.

De trap is maar liefst leverbaar in 4 kleuren, waaronder de roest vormige kleur van cortenstaal. De trap is speciaal ontworpen als zelfbouwtrap.
Als optie is het ook mogelijk om er houten treden bij te bestellen van gerecycled hout en afgewerkt in diverse kleuren.

De onderdelen zijn met veel zorg samengesteld voor een perfect monteer bare trap. De trap is in verschillende diameters leverbaar en kan opgebouwd worden tot een hoogte van 356cm.

Zoals alle trappen van Abini Fontanot worden alle onderdelen zorgvuldig verpakt in een handzame kist geleverd. Als montage instructie zit bij de trap een montage dvd waarbij stap voor stap wordt uitgelegd hoe de trap moeten worden gemonteerd.

Wilt u de balustrade of vide ook voorzien van hekwerk in dezelfde stijl? Bij de SLIM is dit ook mogelijk.

Model SLIM model 2017 bouwpakket model van Albini Fontanot

Wilt u meer informatie over deze trap? Handelsonderneming Lamiwood is dealer van alle trappen van Albini Fontanot en kan ieder trappen bouwpakket in iedere uitvoering leveren.

Spiltrap vervangen? Tips waar je op moet letten.

Loop je al een langere tijd met het plan om de oude spiltrap in huis te vervangen? Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Ik zal je hier op weg helpen met zaken waar je rekening mee moet houden.
Er zijn verschillende mogelijkheden om uw spiltrap te vervangen. U kunt een trappenbedrijf vragen speciaal voor u een spiltrap te maken. De trappenmaker zal bij u langs komen en de situatie beoordelen, welke trap het beste toe te passen is. Hij kijkt naar de vrije loopruimte of er voldoende ruimte is met het trapgat, zodat je niet je hoofd stoot als je de trap op gaat. Ook meet hij de hoogte van vloer tot vloer om zo de hoogte van iedere trede te bepalen, zodat de trap plezierig loopt.
Een zorg minder als deze zaken goed worden beoordeeld. De trappenmaker rekent hier natuurlijk wel voor, maar je weet dan zeker dat de beste trap wordt aangeschaft.
Tegenwoordig zijn er ook veel mogelijkheden voor het aanschaffen van een bouwpakket spiltrap. Deze monteer je zelf als handige doe het zelver of je vraagt een zelfstandige klusspecialist zoals de Vakman, of de Klussenier om de trap voor je te monteren.
Als je niet zo handig bent is dit ideaal omdat je de werkzaamheden bij deze organisaties kan onderbrengen. Zij doen dit werk met garantie.
Bij de organisatie de Vakman komen ze als je dat wilt ook inmeten en de situatie beoordelen, zodat je zeker weet dat je een goede beslissing neemt.
Waar moet je op letten:
  • De vloer oppervlakte.
  • De kwaliteit van de vloer.
  • Het trapgat.
  • De totale hoogte.
  • Waar begin je en kom je boven.
De vloer oppervlakte
Spiltrappen zijn leverbaar  in verschillende diameters 120 cm, 140 cm, 160 cm  en 180 cm. Kies je voor een 120 cm dan heb je ook minimaal deze ruimte nodig. Als vuistregel wordt gezegd dat je 2 keer deze oppervlakte nodig hebt, wil je de plaats waar je de trap op gaat goed kunnen bepalen. Hou hier rekening mee. Vervang je de oude spiltrap dan kan een zelfde trap als vervanging natuurlijk prima. Wil je een grotere diameter, dan is het van belang deze vuistregel aan te houden.
De kwaliteit van de vloer
Heb je een houten vloer, zorg dan dat deze ondervloer niet beweegt. Plaats indien mogelijk een dwars gording tussen de houten balken exact op de plaats waar de stalen midden spil wordt geplaatst. De trap weegt al snel 150 kg en dan met iemand die naar boven gaat totaal snel 230 kg. Een puntbelasting op de houten vloer van 230 kg heb je snel beweging in de trap.
Hou ook rekening met eventuele vloerverwarming. De trap moet met de spil aan de vloer worden gemonteerd met bouten. Indien er vloerverwarming is dan zal er eerst een plateautje moeten worden gemaakt die aan de vloer moet worden gelijmd, waar vervolgens de voetplaat op wordt gemonteerd. Zo voorkom je dat je diep in de vloer hoeft te boren.
Het trapgat
Spiltrap Civik in 3 kleuren
Kies je voor een trap van 120 cm diameter, dan heb je minimaal een trapgat nodig van 130 cm in het vierkant.
Een langwerpig trapgat kan natuurlijk ook, echter wel langer dan de 130cm. Een trapgat van bijvoorbeeld 130x80cm is niet geschikt voor een spiltrap, in dat geval loopt de leuning klem of je stoot je hoofd tegen het trapgat.
Denk goed na over hoe je de trap plaatst en hoe deze dan boven uitkomt. Zorg dat als je boven uit komt je niet naar de schuine kap van je dak loopt, maar juist de andere kant op stapt.
Is je trapgat onvoldoende groot pas deze dan eerst aan of laat deze aanpassen door een timmerman of betonzager.
De totale hoogte
Deze hoogte wordt gemeten van boven kant onder vloer tot bovenkant boven vloer. Hou hierbij rekening met de e.v.t. vloerverwarming en de parketvloeren die wellicht hier nog bij moeten worden geteld.
Waar begin je en waar kom je boven
Met deze spiltrap configurator kunt u goed bepalen waar u begint en waar u eindigt. De spiltrappen zijn zowel links als rechtsdraaiend toe te passen.
Kunt u dit werk als doe het zelver zelf uitvoeren?
Bekijk hier het montage filmpje om dit te beoordelen. Als je kiest voor het aanschaffen van een bouwpakket spiltrap bespaar je behoorlijk op de aanschafkosten  en de resultaten zijn ook prachtig.
Fabrikanten zoals Albini Fontanot, Rintal of Mobirolo zijn Italiaanse bedrijven die zich volledig hebben gespecialiseerd in het produceren van deze spiltrappen. Zij leveren deze spiltrappen in een houten box met een uitgebreide instructie op DVD, waar je stapsgewijs wordt uitgelegd hoe de trap moet worden gemonteerd.
Stair Care is een bedrijf dat deze merken vertegenwoordigd in Nederland en in de webshop
bieden wij veel verschillende spiltrap modellen aan. Wil je de trappen beoordelen dan kun je in de showroom deze komen bekijken. Voor technisch advies is er meestal wel iemand aanwezig.
Ben je een beetje handig, dan is het plaatsen van zo’n bouwpakket trap niet super ingewikkeld en in twee dagen neer te zetten.

Spiltrap leuning vervangen?

Vaak is er voor spiltrappen waarvan de leuning ontbreekt of vervangen dient te worden geen goede oplossing te vinden. Wij hebben hier echter goede oplossingen voor. Voor stalen leuningen met  een stalen leuning met trapleuning profiel bieden wij nieuw trapleuning profiel aan. Ontbreekt de leuning dan kan een buigbare kunststof leuning een goede optie zijn. Indien u daar spijltjes bij wenst kunnen deze stalen spijltjes geleverd worden in 2 lengtes:

  • 820 mm. Deze spijlen
  • 1230 mm

Buiten spiltrap plaatsen? Hier een paar tips!

Een buiten spiltrap plaatsen kan tegenwoordig vrij eenvoudig met de bouwpakketten van Albini Fontanot.

Ben je een beetje handig en geduldig, dan is een buiten spiltrap plaatsen niet super ingewikkeld. Deze Italiaanse fabrikant maak al meer dan 20 jaar prijs gunstige spiltrappen. De spiltrappen zijn helemaal uitgevoerd als een bouwpakket, zitten verpakt in een kist en hebben een uitgebreide DVD met montage instructie.

Je kunt dus zelf de trap plaatsen en bespaart hiermee een hoop geld. Belangrijk is dat je de hoogte goed opmeet van bovenkant beneden vloer tot bovenkant verdiepingsvloer, zodat je de juiste module buiten spiltrap besteld.
De grond waar de trap op komt te staan zal moeten worden voorzien van een betonnen grondplaat/tegel of er moet een betonnen plaat worden gestort. Aan te bevelen is een betonplaat van 100x100cm en circa 15cm dik te storten met hierin een betonnen vlecht mat.

Als deze voorbereiding is gedaan dan kan je de trap hierop plaatsen en van onder naar boven opbouwen volgens de montage video instructie.
Voor buiten toepassing is er speciaal een spiltrap ontwikkeld die is samen gestel uit zink. De trap heeft een afwerking die is ontstaan door een warm zinkbad. Hierdoor zal de spiltrap niet gaan roesten. Alle bouten, moeren en stalen onderdelen zijn van roestvrij staal. De speciale trapleuning is leverbaar in een zwarte en grijze kleur. De spiltrap kan alle weersinvloeden doorstaan. De fabrikant geeft aan minus 20 tot plus 50 graden als buiten temperatuur. Regen, sneeuw en zon het deert de trap niet. Daarom geeft de fabrikant ook 3 jaar garantie op deze buiten spiltrap.

Ook heel mooi van deze buiten spiltrap is dat de treden zijn voorzien van gestanste gaten waardoor de trap een zeer goede antislip geeft. Water blijft hierdoor niet op de treden liggen waardoor de traptreden niet glad worden.

Is je buiten spiltrap vuil geworden? Geen probleem, je spuit hem eenvoudig weer schoon met de hogedrukreiniger. De trap heeft een bordes als laatste trede waardoor hij goed aan te sluiten is aan bijvoorbeeld een boeideel of een balkon. Er zijn ook los bij te leveren hekwerk modules voor aansluitingen naar de muur toe.
De buitentrap is leverbaar in 3 verschillende diameters en is tot 376 cm hoogte op te bouwen.

Het maken van een betonplaat
Bepaal de plaats waar de betonplaat moet komen. Maak een kleine bekisting van hechthouten en zet deze vast met een paar paaltjes zodat de bekisting niet kan verschuiven. Zet deze bekisting uit op de goede hoogten. Plaats een staal net zodat de plaat later niet kan barsten.Het plaatsen van de buiten spiltrapHaal alle onderdelen uit de verpakking en bereid het plaatsen van de spiltrap voor, zodat je alles achter elkaar kan monteren. Van belang is dat je start met de hoogte op te meten en aan de hand van de instructie in het bijgeleverde montage boekje je de hoogte van iedere optrede bepaald.Deze hoogte stel je in door kunststof ringen toe te voegen aan iedere optrede module.

Mocht het zo zijn dat je niet exact uitkomt met de hoogte, start dan met de laagste optrede bij de eerste trede. Zodat alle volgende treden en het bordes exact dezelfde hoogte hebben. Zo voorkom je dat je bovenaan een te lage optrede hebt.Bekijk deze video om te zien hoe je een buiten spiltrap monteert.

Albini Fontanot komt met een vernieuwde spiltrappen lijnVorige week is bij ons de verkoper voor Nederland van de Fa Albini Fontanot op bezoek geweest . De toonaangevende Italiaanse firma komt met een prachtige nieuwe lijn met bouwpakket trappen onder de naam TIME. Hierin wordt zeer slim een nieuwe trede vorm geïntroduceerd. De traptreden hebben een dusdanige vorm (molenaarstrap principe) waardoor het naar boven en naar beneden lopen op een spiltrap een stuk veiliger wordt.
In 2015 heeft albini Fontanot een aantal nieuwe trappen op de markt gebracht. Ook is de website vernieuwd. Neemt u een kijkje bij de grootste bouwpakket trappen specialist van Italie.en doe inspiratie op.
De trap wordt in diverse uitvoeringen geleverd met bijpassende balustrades. De treden in natuurlijke houten olie tinten.Ook het gespannen doek tussen de treden en de handleuning is nieuw. Deze trappen lijn wordt volledig als montage kit geleverd, met de bekende DVD montage instructie.Wilt u meer informatie over deze nieuwe bouwpakket trappen lijn, vraag dan bij Lamiwood om meer informatie.

De waardering van www.lamiwood.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 1192 reviews.