Touwleuning is dat nog wel van deze tijd?

Touwleuning is dat nog wel van deze tijd?

In de jaren 70 was deze decoratieve touwleuning  heel erg in. De touwleuningen worden nog steeds gemaakt en aangeboden alleen de toepassingen zijn veranderd. Je ziet dat deze touwleuningen nog steeds veel worden toegepast als afscheidingsmiddel of als afzet touw voor in ruimtes, bijvoorbeeld museums of tijdelijke expositieruimtes. Ook wordt de touwleuning nog steeds toegepast als afscheiding van een loopbrug of in combinatie met de traditionele rode loper.  Deze touwleuningen zijn leverbaar in verschillende kleuren, in combinatie met messing of chroom kleurige houders.

In de woningbouw wordt deze decoratieve touwleuning niet zoveel meer toegepast. In de eerste plaats omdat het niet meer zo past in het interieur van deze tijd, maar ook omdat de touwleuning  niet erg veilig is. Veel valpartijen zijn  in het verleden veroorzaakt door deze touwleuningen, die van de trap een echte struikel trap maakte. De touwleuning heeft te veel beweging waardoor je alsnog je evenwicht kan verliezen. Met name als je wat ouder wordt is een stevige gemonteerde trapleuning een veel veiligere oplossing.

Als vervanging van deze touwleuningen zijn er andere producten in de plaats gekomen, zoals een modern kleurige buigbare ronde trapleuning voor de strakke interieurs. Deze trapleuning is gemakkelijk met de hand te buigen in de goede krommingen, waardoor de trapleuning overal de goede hoogte heeft. De leuning kun je in 6 verschillende kleuren kopen, zijn dus kant en klaar.
Wilt u een onderhoudsvrije trapleuning, dan zijn er ook rvs trapleuningen in rechte en gebogen vormen leverbaar. Deze kunt u gemakkelijk onderhouden door deze trapleuning af en toe in te smeren met een dun laagje naaimachine olie.

Heeft u een jaren 30 huis en wilt u deze stijl zo veel mogelijk laten aansluiten bij de sfeer van uw interieur, dan zijn er tegenwoordig ook  jaren 30 trapleuningen te koop.  Belangrijk is hierbij wel dat gecontroleerd moet worden of de krommingen van de trapleuningen overeen komen met de bochten in uw trap.

Heeft u vragen over dit onderwerp dan kunt u mij of mijn technische collega’s natuurlijk ook e-mailen en uw vraag stellen. U krijgt altijd binnen 24 uur antwoord van ons. Maar direct telefonisch contact opnemen mag natuurlijk altijd: 0900-7824722.

Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Van bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)