trap veiliger maken hoe pak je dat aan?

Een veilige trap is noodzaak! Hoe pak je dit aan?

Jaarlijks vinden er zoveel ongevallen plaats op de trap, daar schrik je van. Vooral oudere mensen die kunnen vreselijk lelijk vallen met vaak langdurig letsel, of soms zelfs erger.

De trap in Nederland is sinds het nieuwe bouwbesluit gelukkig enorm verbeterd, maar heb je een oud huis dan staat hier vaak een veel te steile en te smalle trap. Meestal weggewerkt in een hoekje, om zoveel mogelijk woonoppervlak te krijgen.
Heb je zo’n prachtig oud huisje gekocht en wil je dit opknappen, dan is het plaatsen van een nieuwe trap vaak geen optie, gewoonweg om dat er onvoldoende plaats is om er een grotere luiere en veiligere trap te plaatsen.Wil je wat naar boven brengen zoals bijvoorbeeld een wasmachine, dan is de trap meestal te smal. Het eerste wat gebeurd is dat de trapleuning wordt verwijderd. lukt het dan nog niet, dan wordt het hekwerk aan de buitenkant weggehaald. Lekker ruim dat wel maar super gevaarlijk open.Vervolgens gaat men druk bezig met verbouwen en als alles klaar is dan moet eigenlijk ook de leuning weer worden terug geplaatst en het balustrade hekwerk. Heel vaak wordt dit uitgesteld.Zeg maar net zo als bij het leggen van een parket vloer. De plintjes worden wel gekocht maar lang uitgesteld met plaatsen. het is niet echt een absolute noodzaak. Zo gaat dat ook met de trapleuning. Als je fit bent dan is traplopen een koud kunstje. Maar wordt je wat ouder en gaat het buigen van de knieën moeilijker, dan wordt traplopen ook steeds moeilijker.

Pas op het moment als je lelijk bent gevallen dan ga je over tot actie. Hoe vaak wij niet mensen bij ons in de winkel krijgen met blessures door een val van de trap.Laatst kreeg ik een mevrouw in de winkel die haar arm had gebroken door een valpartij op haar veel te steile trap. Voorzichtig vroeg ik aan haar hoe dit kwam, ja ze was voor de zoveelste keer gevallen maar nu was haar arm gebroken en moest in het gips. Ze was met openbaar vervoer helemaal naar Roelofarendsveen gekomen omdat ze geen auto kon rijden. Dus ze was ook nog eens haar mobiliteit volledig kwijt. Dit was nu het moment om eindelijk na…. schrik niet, 12 jaar een leuning te gaan aanschaffen.Voor iedere trap is er wel een trapleuning te vinden hoor, je kan een eenvoudige ronde stok leuning kopen in de bouwmarkt voor nog geen 100,00 euro. Ben je niet zo handig, dat is tegenwoordig ook geen probleem meer. Er zijn heel veel klusbedrijven die je kunt inhuren.

Kijk gewoon even bij bij voorbeeld werkspot of biedplaats, dit zijn klusportals waar je dit eenvoudige klusje kan plaatsen.Als je dit veel gedoe vind kan je een vakman inschakelen bij bijvoorbeeld de klussenier of de vakman.
Deze kun je bellen, uitleggen dat je iemand in de buurt zoekt die een trapleuning kan monteren en met zoekt een vakman voor je. Zo eenvoudig is het.  Dus uitstellen is niet nodig het gaat tenslotte wel om je veiligheid bij het traplopen!

Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Van bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)