Oude traptreden in je trap vervangen kan dat?

Oude traptreden vervangen kan dat?

Heel vaak krijg ik de vraag of het mogelijk is om de oude traptreden te vervangen, dit omdat de treden zwaar beschadigd zijn of enorm kraken en of je traptreden met een slim trucje niet kunt omwisselen.

Vaak moet ik de klant dan teleurstellen. Je hebt verschillende soorten trappen, maar bij veel modellen is het echt niet mogelijk.

Een rechte steektrap zou nog wel kunnen, mits de trap niet zit ingeklemd tussen 2 muren. Maar bij de overige modellen is het onmogelijk.
De traptreden zitten namelijk  ingenest in de zijkanten en in de trappaal. Vervolgens wordt de trap aan de buitenkanten geschroefd of gespijkerd.

ingeneste traptrede

Hier komt u niet meer bij omdat die delen meestal tegen de muur is gemonteerd en de trap helemaal ingebouwd zit. De trap eruit halen is meestal geen optie omdat dit heel veel schade geeft aan de betimmeringen en de muren, waardoor er veel herstelwerk nodig is.

Wilt u de trap een opknap beurt geven en is schilderen of bekleden met een vloerbedekking geen optie meer, dan is eigenlijk de enige mogelijkheid de bestaande traptreden te voorzien van een nieuwe overzet trede.
Een voordeel hiervan is dat ook het kraken van de traptreden hierdoor een stuk minder wordt omdat de monteur de stootborden in verbinding met de nieuwe overzet trede ook vast lijmt.

Bent u van plan om hier voor te kiezen, lees dan ook mijn uitgebreide blog van traprenovatie voor doe het zelf.
Deze kunt u kopen bij de bouwmarkt tegen zeer gunstige prijzen, u kunt ook kiezen voor een doe het zelf pakket en zelf doen, of hiervoor een monteur zoeken die dit voor u kan verzorgen. Vaak bespaart u hier enorm veel mee geld mee.
U kunt ook  kiezen voor een traprenovatie bedrijf die dit volledig voor u kan uitvoeren. Er zijn door het gehele land bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, waaronder wij zelf. Lees er meer over op de pagina over traprenovatie.

 

overzet trede over de oude traptrede

 

 

Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Van bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)