Trapleuning bevestigen aan de muur

Wilt u uw nieuwe trapleuning aan de muur monteren maar heeft u geen idee hoe dit moet? Wij hebben voor u een stapsgewijze montage handleiding gemaakt om u op weg te helpen.
Deze is ook te openen in PDF, voor als u deze wilt uitprinten.

Een trapleuning moet stevig aan de muur vastzitten. Er zijn steunen die u met 3 schroeven aan de muur vast zet en steunen die voorzien zijn van 1 centrale keilbout. Deze laatste hebben als voordeel dat u per steun slechts één gat hoeft te boren en dus minder risico loopt dat u deels in het zachte cement van de voeg belandt. Trappen, trapleuningen en leuningdragers zijn er in vele vormen en materialen. Deze beschrijving beperkt zich tot de algemene werkwijze.

Stap 1  

Teken de hoogte van de leuning op de muur af op de plek waar de leuningdrager moet komen. Gebruik hiervoor bouwtape of schilderstape waar u de markering op kunt aangeven. Voor een normale hoogte hanteert u circa 90/95 cm gemeten van de voorkant van de trede. Als hulpmiddel om de ideale hoogte te bepalenzegt men ook wel ‘op heup hoogte’.

Stap 2
Werk met zijn tweeën. De één houdt de leuning op de afgetekende hoogte, de ander tekent de contour van de trapleuning af. Hierdoor komt er een schuine lijn op het tape te staan, wat later handig is voor het aftekenen van de leuningdragers.

Stap 3
Zaag de leuning op de juiste lengte. Deze moet beginnen bij de voorkant van de eerste trede en zowel de laatste trede. 

Stap 4 

Markeer met een potlood waar de gaten voor de leuningdrager moeten komen. Doe dit door de leuningdrager tegen de muur te houden, tegen de schuine lijn van stap 2. 

Stap 5 
Maak met behulp van een spijker of priem een klein gaatje op de gemarkeerde plekken voor de leuningdrager. Hierdoor gaat de boor op de juiste plaats de muur in.  Boor vervolgens met de juiste boor de gaten in de muur. 

Stap 6 
Gebruik voor in de muur de juiste pluggen die bij de schroeven passen en monteerde leuningdrager aan de muur. 

Stap 7
Vervolgens schroeft u de leuningdrager van onder uit vast aan de leuning. Als u een trapleuning heeft van eiken of hardhout dan raden wij u aan om de gaatjes voor te boren. Dit kunt u doen met een houtboordje van 2mm.

Als u nog vragen heeft over de montage van uw trapleuning kunt u altijd met mij of mijn technische collega’s contact opnemen. Dit kunt u doen door ons te bellen: 071-3320020, of een e-mail te sturen naar info@lamiwood.nl.

+Simon van Eijk

Betaal in termijnen

Bij besteding tussen €250,- en €5000,-

Gratis verzending

Van bestellingen boven de €50,-

14 dagen bedenktijd

Niet goed? Geld terug!

Voor 12:30 uur besteld

Volgende werkdag in huis (indien op voorraad)