Traprenovatie en montage

Mag uw huis meer als thuis voelen? Wist u dat u uw huis met behulp van één simpele klus kunt omtoveren tot een villa? Of heeft u kinderen, en is een veilige trap daarom van groot belang?

Bij Lamiwood zien we veel klanten voorbij komen met allemaal verschillende wensen, die variëren van waardevermeerdering van het huis tot een stukje extra genot in het leven. In al die gevallen is een traprenovatie de oplossing.

Dichte trap
De trap van de familie Klemans

Voor en na
De huidige situatie: zo vaak als u de trap oploopt op een dag, zo vaak ergert u zich aan de slijtplekken, viezigheid, en het gebrek aan design. Een likje verf mag niet baten, de slijtplekken zijn niet weg te schilderen. U glijdt wel eens uit op een trede, of u hoort de kinderen de trap af stormen en houdt uw hart vast of er geen ongelukken zullen gebeuren.

Het kan ook anders! De trap is een plaatje. Iedere keer als u de deur opendoet of de gang binnenloopt springt de stijlvolle trap in het oog, perfect in harmonie met de rest van uw huis. Alleen de trap is vernieuwd, maar het lijkt alsof uw hele huis een complete metamorfose is ondergaan. En het fijne is dat de vernieuwde trap amper onderhoud nodig heeft. Stofzuigen is niet nodig, de trap afnemen met een doekje is voldoende. Dat scheelt u weer tijd en onrust!

Ervaring en kwaliteit
Lamiwood heeft onderhand vele jaren ervaring met het renoveren van trappen, en het verveelt ons nooit om de verrassing op de gezichten van onze klanten te zien. Het verschil na de renovatie is echt enorm. De verschillen kunt u op de afbeeldingen op deze pagina bekijken. De materialen die wij gebruiken zijn van kwalitatief hoogstaande kwaliteit, waardoor u vele jaren plezier heeft van de vernieuwde trap. Daarbij bieden wij uiteraard garantie op onze producten.

Ook voor de montage kunt u lekker achterover blijven leunen, Lamiwood neemt al uw zorgen uit handen. Dat scheelt tijd en energie, maar vaak ook geld. Want één verkeerde zaagsnede kan een te kleine trede tot gevolg hebben, waardoor u voor onvoorziene kosten komt te staan als u zelf probeert de trap te renoveren. Eén klein foutje kost weer een ritje naar de supermarkt, en vervelender nog: frustraties. Wij zorgen ervoor dat u nooit voor onvoorziene kosten komt te staan en dat de vernieuwde trap perfect wordt afgewerkt. Onze monteurs renoveren uw trap in één dag en het resultaat is de mooist mogelijke look in uw gewenste design.

Wij garanderen:

 • De laagste prijs
 • Hoge kwaliteit
 • Prachtig design, volledig naar uw wens
 • Renovatie in één dag
 • Een veilige trap
 • Geen onvoorziene kosten
 • Tien jaar garantie op de producten
 • Wij nemen uw zorgen uit handen

Heeft u deze klus al een tijdje op uw to-do lijst staan, en bent u er wel klaar voor om hem af te strepen? Bestel dan nu de kleurstaaltjes , vul de configurator in, of bekijk meteen onze scherpe prijzen . Binnen drie weken heeft u uw droomtrap in huis!

Garantie

Hoe werkt de montage?

Met onze werkwijze hoeft u geen hele dag(en) vrij te nemen.

Stap 1: Kies de gewenste trap
Kies de gewenste configuratie. Wij helpen graag indien u hulp nodig heeft.
Stap 2: De monteur komt inmeten
Na bestelling kunt u direct een datum kiezen waarop de monteur langskomt om in te meten. Dit duurt meestal 0,5 tot 2 uur.
Stap 3: Treden op maat maken
Volgens worden de traptreden op maat gemaakt. Dit doen we bij ons, zodat u geen overlast heeft van geluid of stof door het zagen.
Stap 4: Monteren van de treden
De monteur monteert alle treden en afwerklijsten. Ook kit hij de tredes netjes af. Dit duurt meestal 1,5 - 2 uur.

Ervaring van klanten

Klik rechtsonder op de video om deze te vergroten

Aankoop via internet

Mensen vinden het vaak spannend om zo’n grote aankoop online te bestellen, dat begrijpen we! Maar de lage kosten zijn een van de grote voordelen van online shoppen. Daarbij kunt u bij ons kleurstaaltjes bestellen om te kijken of de kleur mooi met uw muren matcht. En heeft u na uw aankoop toch nog vragen, over bijvoorbeeld de installatie van de nieuwe treden? Onze monteur komt bij u langs om de maten op te meten, hij beantwoordt graag al uw vragen en kan u precies vertellen wat u kunt verwachten van de renovatie.

Open trap
Vanaf € 4995,=
Hoogste kwaliteit overzettreden
Montage van de treden
Stootborden
Onderlatten
Afkitten
Dichte trap
Vanaf € 4095,=
Hoogste kwaliteit overzettreden
Montage
Stootborden
Onderlatten
Afkitten
Open en dichte trap
Vanaf € 6795,=
Hoogste kwaliteit overzettreden
Montage
Stootborden
Onderlatten
Afkitten

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord te zien

Worden de zijkanten naast de treden ook bekleed?

De treden en stootborden zagen wij met een CNC machine voordat we naar u toekomen voor montage. Onder andere hierdoor kunnen we de kwaliteit borgen (onafhankelijk van de monteur) en de prijzen laag houden.

Het bekleden van de trapboom of wangen (het gedeelte naast de treden waar de treden in vast zitten) is maatwerk en arbeidsintensief, waardoor dit ongeveer 1000 Euro extra kost per trap. Op dit moment is dit voor ons niet te automatiseren om zo de snelheid en kwaliteit van onze werkwijze te borgen, waardoor we dit niet aanbieden op dit moment.

De meeste van onze klanten schilderen de trapboom (zijkant naast de treden) zelf of laten dit doen. In de video van de familie Eijsvogels op deze pagina kunt u zien hoe goed dit eruit ziet.

Bieden jullie ook verlichting aan?

Op dit moment richten wij ons zoveel mogelijk op automatisering, zodat we de laagste prijzen voor de beste kwaliteit kunnen aanbieden. Het aanleggen van verlichting is voor ons op dit moment niet te automatiseren en bieden wij daarom niet aan.

Hebben de treden structuur / antislip?

Hout

De oppervlaktestructuur voelt aan als echt hout. De karakteristieke nerven geven de trap een hoogwaardig en natuurlijk aanzien en zorgen bovendien voor een anti-slipeffect.

Steen

De steenmotieven bieden meer dan alleen een stabiele en robuuste indruk. Het oppervlak is duurzaam en antislip – in combinatie met witte stootborden is dit motief een echte blikvanger.

Indien u de structuur wenst te voelen kunt u hier een proefstukje bestellen.

Blijf ik kieren zien?

Alle kieren worden afgewerkt met kit, waarbij voor alle zichtbare kieren kit gebruikt wordt die in de kleur van de traptreden is. Bij sommige kleuren is het mooier witte kit te gebruiken. Bijvoorbeeld bij bruine treden steekt de bruine kit teveel af tegen witte wangen, waardoor we dan witte kit gebruiken.

Hoeveel lijm mag er nog op de trap zitten?

Na het verwijderen van de vloerbedekking kunnen er lijmresten achterblijven. Deze hoeft niet verwijderd te worden, door de lijm kan tot 2mm hoogteverschil opgevangen worden. De hechting van de nieuwe overzettreden dient echter goed genoeg te zijn. Verwijder daarom alle lijm die niet goed vastzit. 

Moet de trap onderhouden worden?

Doordat de traptreden van laminaat toplaag hebben zijn deze slijtvast en hebben geen onderhoud nodig.

Hoe mag de trap schoongemaakt worden?

De trap kan schoongemaakt worden met een vochtige doek. Indien nodig kan verdund afwasmiddel gebruikt worden. Dit raden we aan alleen op specifieke plekken te doen. Doe dit vervolgens goed na met een vochtige doek. Afwasmiddel kan de traptreden namelijk glad maken, waardoor de antislip niet goed meer werkt. De treden weer schoonmaken met een vochtige doek verhelpt dit.

Het is niet aan te raden de trap schoon te maken met schoonmaakmiddelen (waaronder azijn). De kit verkleurt dan naar een gele kleur die er niet mooi uitziet. Bij gebruik van schoonmaakmiddelen valt de verkleuring van kit niet onder de garantie.

Wat is een open trap of dichte trap?

Een open trap is een trap zonder stootborden (verticale delen tussen treden in), waardoor er doorheen gekeken kan worden. Een dichte trap heeft stootborden, waardoor er niet doorheen gekeken kan worden.

Links is een voorbeeld van een open trap en rechts van een dichte trap:

Kale oude trap Van de Graaf  Dichte trap

Bekleden jullie ook open trappen?

De treden en stootborden zagen wij met een CNC machine voordat we naar u toekomen voor montage. Onder andere hierdoor kunnen we de kwaliteit borgen (onafhankelijk van de monteur) en de prijzen laag houden.

Bij open trappen kunnen niet alle materialen geautomatiseerd gefreesd worden. Dit zal in de toekomst wel (grotendeels) mogelijk zijn. Kom dus gerust een keer terug naar deze pagina om te zien of we de open trappen aan kunnen bieden.

Momenteel kunnen we de open trap wel bekleden zoals een dichte trap. Daarvoor is het nodig dat u vooraf de trap dicht laat maken, bijvoorbeeld met MDF.

Wordt het kraken van de trap minder?

Indien de trap kraakt zal dit waarschijnlijk minder worden. Dit hangt af van waardoor de trap kraakt:

 • Indien de treden zelf doorbuigen dan zal het geluid minder worden. Dit komt doordat de overzettreden één hard geheel zijn en vastgelijmd worden op de originele trede. U kunt testen of dit het probleem is door een harde plank of plaat op de trede te leggen en te kijken of het kraken over is of verminderd is. De plank of plaat waarmee u test dient zelf stabiel te zijn, dus geen kromme of zachthout plank gebruiken.
 • Soms zit er vuil of verf aan de zijkanten van de treden, tegen de wangen aan. Dit merkt u als het kraken het ergste is als u aan de zijkant van de trede gaat staan. Het kraken door de overzettreden zal iets minder worden maar zal niet weg zijn.
 • Als het midden van de trede nog kraakt als er een plank op ligt wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door speling tussen de traptrede en het stootbord (verticale gedeelte onder de traptrede) aan de boven of onderkant. Het kraken door de overzettreden kan iets minder worden maar zal niet weg zijn.

Meer weten over het verhelpen van krakende treden? Meer informatie vindt u in dit artikel: krakende trap verhelpen.

Is er ook geluiddemping?

Klik op het kopje hierboven over krakende treden voor meer informatie.

Daarnaast ontstaat extra geluiddemping doordat de treden gemonteerd worden met een speciale PU lijm.

Verwijderen jullie de oude trapbekleding / verf / lijm ook?

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van de traprenovatie-treden en zijn over het algemeen te duur in het verwijderen van de oude bekleding. Mocht u dat toch wensen dan vernemen wij graag van u en geven wij graag een offerte af.

Wat zijn de technische specificaties van de treden?

Wij leveren CPL treden van het merk Fedi. Deze hebben de volgende eigenschappen:

 • Gebruikersklasse 32 conform EN 13329
 • Slijtvastheid klasse AC4 bij CPL-laminaat
 • Brandbaarheid B1 (moeilijk ontvlambaar) conform DIN 4102
 • Slagvast conform EN 438

De treden zijn als volgt opgebouwd:

Vorm en materiaal traptreden traprenovatie

Waarom Lamiwood?

images-1-90x90

Geen opdringerige verkopers in uw huis!

Wij staan bekend om onze kwaliteit

images-1-90x90

Sinds 2003 actief

Meer dan 19 jaar ervaring

images-1-90x90

Lage all-in prijzen zonder verborgen kosten

Dit garanderen we met onze laagste-prijsgarantie

images-1-90x90

10 jaar garantie op materiaal en arbeid

Kwaliteit dient ondersteund te worden met garantie

images-1-90x90

Vaak binnen 1 dag uitgevoerd

We zorgen dat u zo weinig mogelijk overlast heeft

Binnenkort genieten van een nieuwe look voor uw trap?

Configureer uw trap hieronder en bestel direct:

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.